Субота, 18.05.2024, 10:16
Вітаю Вас Гость | RSS

Сайт Дмитрівського НВК Куцурубської сільської ради ОТГ

Міні-чат
Наше опитування
Дайте оцінку нашого сайту
Всего ответов: 51
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


21:56
В океані рідного народу відкривай духовні острови

 

В лютому – березні в школі проходив марафон відкритих уроків мужності по класах. Багато цікавого та пізнавального для учнів відбулося за цей час.  Ось і учні 5 класу 5 березня здійснили  разом із батьками уявну подорож  «Сторінками  рідного народу відкривай духовні острови». Екскурсоводом для них стала досвідчений класний керівник Кучерява В.В.

Подорожі передувала кропітка підготовча робота: учні малювали малюнки своєї рідної домівки, збирали родинні фотографії для виставки, готували своїми руками подарунки для мам, адже захід відбувся напередодні Міжнародного жіночого Дня 8 Березня, розучували вірші про маму, родину, Батьківщину, готували разом із батьками чи бабусею українські народні страви. Отже, свято старанно готувалося і було очікуваним та цікавим для присутніх. З трепетом та любов’ю спостерігали батьки за виступами дітей, радісно слухали слова вітання  та подяки від них. Цьому сприяла також і обстановка, створена в класі: глечик із пшеничними колосками, перев’язаний жовто – блакитною стрічкою, український рушник, малюнки дітей, родинні фотографії, на столі – запалена свічка пам’яті, приготовлена вчителем презентація, діти в українських національних костюмах, урочисті та по – дорослому поважні.

Розпочався захід піснею на слова Т.Г. Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», віршами дітей про рідну землю, Україну. Ну а далі – духовні «зупинки»: «Національної символіки», де дітям була запропонована цікава вікторина, «Наша рідна мова», де прозвучали пісня про мову у виконанні Аллабергенової Дарії та молитва до мови Ялової Вікторії. На зупинці «Моя родина»  було розглянуто родинні фотографії, прозвучали вірші про маму у виконанні дітей, прислів’я про родину, звертання дітей до батьків. Діти також вручили матерям та бабусям свої подарунки. Розглянули діти і «Наші обереги» - свої малюнки  рідної домівки, почули напутнє батьківське слово із вуст матері Михайловської В.В. На зупинці «Українська пісня» прослухали пісню «Чорнобривці» у виконанні Аллабергенової Дарії та Кучерявої В.В. та всім класом  інсценізували  з раннього дитинства відомі «Веселі гуси». Але всі раптом стали дуже серйозними на зупинці «Людська пам’ять», коли батьки роздали всім запалені свічки та хвилиною мовчання вшанували всіх тих, хто поліг, захищаючи суверенітет та незалежність нашої рідної держави. Ну а насамкінець – зупинка «Українська гостинність» або острівець «Смакота», де всі разом із батьками поласували українськими стравами, приготовленими вдома  не без участі дітей. Розходилися по домівках, несучи в душах вагому часточку високої духовності, ту ниточку родинного єднання і доброти людської, якої іноді так бракує в наш нелегкий час.

Переглядів: 865 | Додав: олена2012
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031